El Grande is terug en groter dan ooit

el-grande-bigboxMet deze pakkende tekst meldt 999 Games dat de El Grande Big Box is gearriveerd en vanaf afgelopen vrijdag wordt uitgeleverd aan de spellenwinkels. De Nederlandstalige editie van dit ultieme meerderhedenspel was meer dan 10 jaar uit de winkels verdwenen. De combinatie van de twintigste verjaardag van het Duitse origineel en de vijfentwintigste verjaardag van 999 Games zelf was voor laatstgenoemde voldoende reden om groots uit te pakken. Deze Big Box bevat naast het basisspel maar liefst zes uitbreidingen, die nu voor het eerst in een Nederlandstalige editie verkrijgbaar zijn: Grootinquisiteur & Koloniën, Grandissimo, Koning & Intrigant, Koning & Intrigant: Spelers’ editie, Koning & Intrigant: Speciale kaarten en de nooit eerder verschenen jubileumuitbreiding. Laatstgenoemde voorziet je van een vaandeldrager, waarmee je in een provincie een gelijke stand kunt breken.

el-grande-big-bord

El Grande is een boeiend en verfijnd spel. Het spel draait aan de ene kant om strategische elementen. Je moet je bijvoorbeeld goed voorbereiden op de drie scorerondes, de toevoer van Caballero’s plannen, je spreiding op het bord verzorgen en de scoremogelijkheden van je medespelers bewaken en frustreren. Daarnaast is El Grande een festival van tactiek, waarbij je steeds het beste uit de huidige beurt probeert te halen. De interactieve elementen van dit spel bieden de spelers meer dan voldoende mogelijkheden om elkaar dwars te zitten. Het spel komt het best tot zijn recht met een zo groot mogelijke bezetting.

Meer informatie: