Een tweede releasegolf van 999 Games

999 Games viert dit jaar zijn 25ste verjaardag met een stortvloed aan nieuwe spellen. In januari werden al veel nieuwe titels aangekondigd, maar het feest is nog niet voorbij. Onlangs zijn de spellen van een volgende releasegolf bekendgemaakt.

timber-boxTimber! is een vlot behendigheidsspel met gekleurde bouwstenen in verschillende vormen. De spelers kiezen eerst een aantal bouwstenen. Daarna bouwen ze gezamenlijk aan een toren. Ze geven steeds één bouwsteen door, die qua kleur of vorm gelijk moet zijn aan de laatste steen. De speler die de bouwsteen ontvangt, legt deze op de toren. Dit gaat zo door totdat de toren omvalt. De speler die de laatste bouwsteen doorgaf scoort dan een punt. 999 Games brengt dit spel uit met Nederlands- en Franstalige regels. Timber! wordt in de tweede helft van maart verwacht.

patchwork-boxnlPatchwork is een tweepersoonsspel van Uwe Rosenberg. De spelers proberen zoveel mogelijk patchworkstukken op hun speelbord te leggen. Ze moeten niet alleen zorgen dat een stuk past, maar ook rekening houden met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijgt een speler namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat hij heeft, minus de onbebouwde velden op zijn speelbord. Patchwork wordt in de tweede helft van maart verwacht.

De eerder aankondigde El Grande Big Box wordt over 3-4 weken verwacht. Naast een prachtig uitgevoerde bundeling van dit uitmuntende bordspel en de eerder verschenen uitbreidingen, zit er ook nog een kleine nieuwe uitbreiding in de doos. Deze ‘jubileumuitbreiding’ voorziet je van een vaandeldrager, waarmee je in een provincie een gelijke stand kunt breken.

beasty-bar-boxIn het kaartspel Beasty Bar probeer je zoveel mogelijk dieren naar een feest te sturen door ze in een rij aan te leggen. Elk dier heeft specifieke eigenschappen, waardoor de samenstelling en de volgorde van de rij aan de lopende band veranderen. Aan het einde van een ronde mogen de voorste twee dieren naar binnen, terwijl de laatste in de rij naar huis moet. Dit kaartspel wordt medio april verwacht.

varkentjes-wassen-boxBij het reactie- en combinatiespelletje Varkentjes Wassen geven drie dobbelstenen aan welk varkentje gewassen moet worden. De spelers proberen zo snel mogelijk het juiste stuk zeep te pakken. Komt geen van de varkens in aanmerking, dan moeten ze de jampot pakken. De snelste speler wint het desbetreffende varken. Dit spel wordt medio april verwacht.

Dominion: Avonturen is een nieuwe uitbreiding van Dominion. Deze set bevat 400 kaarten, 6 tableaus en 60 fiches. Er worden 30 nieuwe koninkrijkkaarten geïntroduceerd, waaronder een aantal ‘duurzame’ die ook in volgende beurten actief zijn. Verder zijn er reservekaarten (die spelers voor later kunnen bewaren) en gebeurteniskaarten (waarmee ze andere zaken kunnen kopen, zoals fiches die de effecten van kaarten wijzigen). Deze uitbreiding wordt medio mei verwacht.

runner-up-boxRunner-Up is een kaartgestuurd racespel. Je speelt steeds één kaart en geeft die aan een speler naar keuze. Je probeert in elke etappe tweede te worden. Afhankelijk van het veld waarop je staat, krijg je daar plus- of minpunten voor. De winnaar is de speler die aan het einde van het spel de op één na meeste punten bezit. 999 Games brengt Runner-Up uit met Nederlands- en Franstalige regels. Voor dit spel is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Pick-a-DogBij het zoekspelletje Pick-a-Dog krijgen de spelers allemaal een startkaart en zoeken ze tegelijk naar kaarten die hoogstens één verschil tonen met de kaart die bovenop hun stapel ligt. Zo zijn er kleine en grote honden, honden met 1 of 2 poten en honden met of zonder popcorn. Denkt een speler dat er geen kaart meer ligt die hij kan pakken, dan roept hij “Stop!”. Iedere speler die een correcte stapel heeft, mag deze als punten houden. Wie een fout maakt, is zijn hele stapel kwijt. 999 Games geeft ook het zusterspel Pick-a-Pig uit, waardoor je kaartjes kunt combineren. Voor deze spellen is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

De-Kolonisten-van-Catan-ReiseditieOok in Nederland verschijnt de nieuwe, compacte reiseditie van De Kolonisten van Catan. Deze versie is verpakt in een plastic koffer, die je kunt uitklappen tot een zeshoekig speelveld. Dit speelveld bestaat uit zes clusters van gebiedstegels. De speelstukken bewaar je in afsluitbare lades en bakjes. Deze reiseditie bevat standaard een variant voor twee spelers. Voor dit spel is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Bij Doodle City heeft iedere speler een scoreblaadje met een paar woonwijken, hotels, winkels en taxi’s. Jouw stadje is verdeeld in genummerde kolommen en rijen. De startspeler gooit één blauwe en meerdere witte stenen. De blauwe steen geeft aan in welke kolom je een weg moet tekenen, de witte steen in welke rij. De spelers kiezen in volgorde een witte steen. Je probeert hiermee een netwerk aan wegen te bouwen. Doe je dit op een hotelveld, dan noteer je punten voor de lengte van de weg naar dit hotel. Doe je dit op een winkelveld, dan noteer je punten voor de huizen in de verbonden woonwijken. De eerste die een bepaalde winkelscore noteert, krijgt ook nog een leuke bonus. Verbonden taxi’s leveren pas aan het einde punten op. Op elk veld is ruimte voor één weg. Wanneer je geen weg kunt tekenen, moet je een boom afstrepen. Aan het einde krijgen de grootste bomenkappers strafpunten. Eenvoudig in uitvoering en spelsysteem, maar heel erg leuk. 999 Games brengt Doodle City uit met Nederlands- en Franstalige regels. Voor dit spel is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Meer informatie: