Colt Express wint de As d’Or 2015

as-dor-2015De jury van de Franse spellenprijs As d’Or heeft vanavond de uitslag van de verkiezing van 2015 bekendgemaakt. De winnaars zijn gehuldigd tijdens een soiree voorafgaand aan het Festival International des Jeux, de internationale spellenbeurs in Cannes. Aan het begin van de ceremonie werd stilgestaan bij het spel Les Poilus, waarvan de illustrator Tignous in januari is vermoord bij de aanslag op het hoofdkantoor van Charlie Hebdo.

colt-express-boxHet Franse Spel van het Jaar 2015 (As d’Or 2015) is Colt Express van Christophe Raimbault, uitgegeven door Ludonaute. Je speelt een treinrover in het ‘wilde westen’. Het speelveld is een driedimensionale trein. De spelers spelen hun actiekaarten op een centrale stapel, die daarna in de gespeelde volgorde worden afgewikkeld. Vervolgens is het hopen dat jouw mooie plan ook in zijn executie overeind blijft. Tijdens het springen van wagon naar wagon, knokken, schieten, beroven en de marshal ontwijken kan er van alles misgaan.

De winnaar van de Grand Prix 2015 (de expertprijs van de As d’Or) is Five Tribes van Bruno Cathala, uitgegeven door Days of Wonder.

Het Franse Kinderspel van het jaar is La Chasse aux Gigamons van Karim Aouidad en Johann Roussel, uitgegeven door Elemon Games.

De speciale juryprijs is uitgereikt aan Loony Quest van Laurent Escoffier en David Franck, uitgegeven door Libellud.

Meer informatie: