Queen Games – voorjaar 2015

De Duitse uitgever Queen Games presenteert op de Spielwarenmesse in Nürnberg vier nieuwe spellen, die in de loop van dit voorjaar zullen verschijnen. Van deze titels zijn ook internationale edities aangekondigd. Gezien de band van Queen Games met Nederland, hun spellen worden hier geproduceerd, zal het wel weer goed zitten met de Nederlandse taal.

parfum-boxParfum is een nieuw spel van het auteursduo Marco Ruskowski en Marcel Süßelbeck, waarvan bij Queen Games eerder het worker placement spel Fresko verscheen. De 2-4 spelers zijn parfumeurs, die uit verschillende ingrediënten de waardevolle essences destilleren waarmee ze hun parfums bereiden. Deze parfums zitten in verstuivers die uit meerdere kaartjes bestaan. De essences vind je terug op gekleurde dobbelstenen. Het is uiteraard zaak om parfums te creëren die passen bij de wensen van de klanten. Queen Games wijst en passant op een regeltechnisch aardigheidje, de speelvolgorde heeft net als bij Fresko iets te maken met vroeg uit de veren komen.

parfum-spelsituatie

queens-architect-boxIn Queen’s Architect van nieuwkomer Volker Schächtele kruipen 2-4 spelers in de huid van een architect. Je verzamelt een groepje werklui en gaat aan de slag met nieuwbouwprojecten, renovaties en eenvoudige klusjes. Via verschillende wegen vergroot je jouw aanzien bij de koningin, om uiteindelijk de opdracht voor de bouw van haar nieuwe paleis in de wacht te slepen. Dit spel heeft een op het eerste gezicht intrigerend actiemechanisme, met zeskantige tegels (jouw werklui) rond een ster.

queens-architect-spelsituatie

chef-alfredo-boxChef Alfredo is een kinderspel van Michael Schacht. Het speelbord toont een fornuis waarop vier pannen worden gezet. Iedere pan hoort één ingrediënt te bevatten: knoflook, bonen, tomaten of wortelen. De actieve speler gooit een dobbelsteen om vervolgens twee pannen te verwisselen of het gegooide ingrediënt in de juiste pan te doen. De volgende speler kan jou geloven of de zojuist gevulde pan leeggooien. In het laatste geval wint degene die gelijk had een fiche.

chef-alfredo-spelsituatie

push-a-monster-boxPush a Monster is een kinderspel van Wolfgang Dirscherl en Manfred Reindl. In dit behendigheidsspel probeer je een monster op een platform te duwen, zonder de daar aanwezige monsters van het platform te schuiven. Smijt je er een of meer af, dan verdienen je medespelers fiches. De monsters zijn stevige houten ‘schijven’ waarop een koddige afbeelding is geplakt.

push-a-monster-spelsituatie

In de pijpleiding zit ook nog een Kickstarter campagne voor een nieuwe editie van Michael Schacht’s bordspel Dschunke. Deze nieuwe editie heeft niet alleen een ander thema, maar de auteur heeft ook zo’n beetje 20% van de spelregels aangepast. Het speelgevoel blijft intact, maar je hebt straks wel wat meer opties.

Meer informatie: