Voorjaarsreleases Ravensburger Nederland

Ravensburger Nederland kondigt dit voorjaar maar liefst 20 spellen aan, waarvan meer dan helft uit nieuwe versies van Memory bestaat.

scotland-yard-jr-boxScotland Yard Junior is Michael Schacht’s bewerking van het spelidee achter de klassieker Scotland Yard. Je hebt een kwartier de tijd om een of twee spionnen te vinden. Wanneer Mister X negen keer weet te ontkomen, wint hij het spel. Omdat er maar weinig schuilplaatsen zijn, wordt hij vaak betrapt. Volgens de auteur is het spel weliswaar ontworpen voor een jeugdige doelgroep, maar is het ook leuk voor oudere spelers omdat er elke ronde wat te beslissen valt en het inschatten van de tegenstanders een belangrijke rol speelt.

dragons-boxDragons: Red de drakenschat is een spel van Günter Burkhardt dat zich afspeelt in de ‘How to train your Dragon 2’ setting. De spelers moeten het Drakeneiland zien te bereiken terwijl een valse draak ze belaagt. Het speelveld bestaat uit een reeks eilandtegels in vier kleuren. Elke ronde controleert één speler de valse draak. Iedere andere speler kiest elke beurt in het geheim een gekleurde eilandkaart, waarna de valse draak de eilandkleur kiest die hij deze beurt aanvalt. De aangevallen spelers bewegen niet, de anderen gaan naar het volgende eiland van de gekozen kleur. De ronde eindigt wanneer twee spelers het Drakeneiland weten te bereiken of wanneer de spelers hun kaarten hebben verbruikt. Bij succes verdienen de spelers 2 resp. 1 punt(en). Een gedeeltelijke of volledige mislukking geeft de speler van de valse draak 1 of 3 punt(en). Iedere speler speelt de valse draak één keer.

In Disney Labyrinth worden de gangen van het bekende schuivende doolhof bevolkt door Mickey Mouse, Lightning McQueen en nog meer bekende figuren van Disney en Pixar.

Okkie Octopus is een actie- en behendigheidsspel voor kinderen. Een octopus zit op een rots. De spelertjes moeten daar kleine krabben wegpakken zonder de bewegende tentakels te raken. Doen ze dat toch, dan activeren ze de octopus en is hun beurt voorbij.

Op de Ravensburger website wordt verder het kaartspel Steal or Deal aankondigd, maar daarvan is nog geen beschrijving beschikbaar.

Meer informatie: