Amigo’s voorjaarsreleases van 2015

De Duitse uitgever Amigo heeft de nieuwe collectie kaartspellen al begin januari uitgeleverd aan de winkels. Zoals gebruikelijk bestaat deze voorjaarsoogst vooral uit kinderspelletjes, aangevuld met een paar toegankelijke kaartspellen voor families.

erstes-bohnanza-coverMein erstes Bohnanza is een speciale versie van Uwe Rosenberg’s populaire kaartspel Boonanza. De kennismaking met het spelsysteem vindt nu in stapjes plaats. Je begint met vier bonensoorten en een eenvoudige Bohnometer, om in een paar stappen te eindigen bij de volledige spelregels. Dit kaartspel bevat tien nieuwe bonensoorten met een sprookjesthema (dwergen, reuzen, draken enzovoort), wat het ook als uitbreiding voor Boonanza zelf interessant maakt. Deze titel zal ongetwijfeld ook in Nederland opduiken.

bubble-bomb-coverBij Bubble Bomb ligt een aantal opdrachtfiches op tafel, waarop symbolen en kleuren zijn afgebeeld. Deze vind je ook terug op dubbelzijdige chips, waarvan iedere speler er 7 krijgt en er 9 als algemene voorraad op tafel liggen. De spelers moeten de juiste combinaties van chips verzamelen. Dit doen ze tegelijk, door chips om te draaien en/of te ruilen met de voorraad. Een juiste combinatie kan bestaan uit 7 chips met dezelfde kleur of hetzelfde symbool, of verschillende kleuren en/of symbolen.

quanto-coverBij Quanto heb je vier handkaarten en liggen er vier kaarten als open aanbod op tafel. Je speelt een kaart en voert een van de volgende acties uit: kaarten met dezelfde waarde (los of als som) uit het aanbod pakken en samen met de gespeelde kaart op je scorestapel leggen; kaarten die je nu nog niet kunt scoren stallen in een ‘Quanto’; een handkaart afleggen en aan het open aanbod toevoegen (wat bij sommige kaarten een bonus activeert, zoals het stelen van een kaart van elke andere scorestapel).

geocards-coverGeoCards Europa is een geografisch kennisspel met drie varianten. Op de dubbelzijdige speelkaarten vind je op de ene zijde een Europees land, op de andere zijde de hoofdstad en de buurlanden. Bij de eerste variant zien de spelers de landzijde en moeten ze de hoofdstad noemen. In de tweede variant moet je de Europese buurlanden noemen. In de derde variant moet je uit twee hoofdsteden het grootste land kiezen.

Een handvol kinderspellen: het coöperatieve geheugenspel Alle Vögel sind schon da!, gezamenlijk een boomhut bouwen in Unser Baumhaus, het verzamel- en reactiespel Tortenschlacht, de Mau-Mau-variant SOLOmino, zo snel mogelijk kaarten afleggen in Schlafmütze en kaarten verzamelen in Five Crowns Junior.

Meer informatie: