Counter Magazine

counter-67Het Engelstalige spellenblad Counter heeft een rijke historie, die teruggaat naar het legendarische Sumo van Mike Siggins. In de jaren voor het world wide web was Sumo de bron van internationaal spellennieuws, messcherpe recensies en discussie. Door persoonlijke omstandigheden verdween Sumo begin 1998 van het toneel. Binnen een paar weken namen de Sumo-medewerkers Mike Clifford, Stuart Dagger en Alan How het stokje door en presenteerden zij de opvolger Counter. In 2013 droegen zij hun blad over aan Greg J. Schloesser en Ben Baldanza.

Counter is een aanrader voor veelspelers met een internationale belangstelling. De recensies zijn actueel en van een hoge kwaliteit, achtergrondartikelen belichten interessante aspecten van de spellenhobby, de brievenrubriek zorgt voor interactie met spelers en spelauteurs en de beursreportages houden je op de hoogte van trends en nieuwe spellen. Dit blad moet het niet hebben van plaatjes en foto’s, in Counter staat het geschreven woord centraal.

De papieren versie van Counter heeft het volgehouden tot en met 2014. Met ingang van januari 2015 verschijnt het blad als digitale download in PDF-formaat, die je voor $ 5 in de Boardgamegeek store kunt kopen.

In dit digitale januarinummer wordt op 91 pagina’s in meerdere artikelen verslag gedaan van Spiel 2014, aangevuld met 18 uitgebreide recensies van recente spellen en een handvol andere artikelen. Nu de beperkingen van het ‘papieren copyshop boekwerkje’ zijn verdwenen, duiken zowaar de eerste foto’s en andere grafische fratsen op.

Meer informatie: