999 Games viert feest met grote dozen

999 Games bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren ze onder meer met grote dozen.

el-grande-bigboxVan Wolfgang Kramer en Richard Ulrich’s El Grande, het Duitse Spiel des Jahres van 1996 en na al die jaren nog steeds mijn persoonlijke favoriet, verschijnt een speciale Big Box met het bordspel en een waslijst uitbreidingen: Grootinquisiteur & Koloniën, Grandissimo, Koning & Intrigant, Koning & Intrigant: Spelers’ editie, Koning & Intrigant: Speciale kaarten en een Jubileumuitbreiding. Dit is een smakelijke lekkernij voor Nederlandse en Vlaamse spelliefhebbers. De Nederlandse editie van het bordspel is immers al meer dan 10 jaar uit productie, de uitbreidingen zijn nooit in Nederland op de markt gebracht en de ‘Jubileumuitbreiding’ lijkt voor het eerst sinds jaren zelfs weer wat nieuws voor El Grande te bieden. Een uitgelezen kans om in één klap alles van het beste meerderhedenspel ooit aan je spellenverzameling toe te voegen. De El Grande Big Box wordt in de loop van het eerste kwartaal verwacht. De adviesverkoopprijs is € 59,99.

Alan Moon’s Elfenland, het Spiel des Jahres en het Speelgoed van het Jaar van 1998, krijgt ook een Big Box behandeling. 999 Games heeft nog niet verklapt wat er in deze Big Box zit, maar ik vermoed dat dit niet of nauwelijks zal afwijken van de nieuwe editie die Rio Grande Games onlangs heeft aangekondigd. Laatstgenoemde bevat het bordspel, de uitbreiding Elfengold en een nieuw speelbord met bijbehorende transportmiddelen. De releasedatum van deze Big Box is nog niet bekendgemaakt.

Meer informatie: