Het voorjaarsoffensief van 999 Games

999 Games heeft voor het eerste kwartaal van 2015 een handvol nieuwe kaartspelletjes en een nieuwe Carcassonnevariant aangekondigd. Volgens een planning van medio december worden deze spellen in februari en maart verwacht.

de-boze-wolf-boxDe Boze Wolf is de Nederlandstalige editie van het leuke Japanse blufspelletje Eat me, if you can. Een van de spelers is de hongerige wolf, de andere spelers vertegenwoordigen de smakelijke hapjes Roodkapje, moeder geit en de jonge geitjes (in de Japanse versie waren dit nog biggetjes). Laatstgenoemden kiezen elke ronde hoe ze de nacht doorbrengen. Gaan ze slapen alsof er geen gevaar dreigt, of zetten ze een val voor de wolf? De wolf kiest vervolgens zijn slachtoffer. Was dit een nietsvermoedende slaper, dan verdient de wolf en verliest het slachtoffer de op dit karakter afgebeelde punten. Was dit een val, dan verliest de wolf en verdient het slachtoffer de op dit karakter afgebeelde punten. De niet aangevallen karakters verdienen hun punten wanneer ze de nacht slapend hebben doorgebracht. Aan het einde van de ronde beslist de verliezer over de nieuwe verdeling van de karakterkaarten. Je speelt door tot iemand 10 punten heeft verzameld. Ik heb de Japanse editie vaak gespeeld. Dit is kostelijk blufspelletje, waarmee we ons goed hebben vermaakt.

bonje-in-de-stal-boxBonje in de Stal is de commerciële editie van het kaartspel dat op het Spellenspektakel van 2014 nog werd uitgedeeld aan de bezoekers. Het spelmateriaal bestaat uit kaarten met mannetjes- en vrouwtjesdieren in vijf soorten, aangevuld met olifanten, gekke koeien, dolle hengsten en transportwagens. Iedere speler heeft zijn eigen gedekte stapel en drie stallen, die hij in de loop van het spel met de juiste dieren moet vullen. Elke stal mag maar één diersoort bevatten. Wanneer je gedwongen een tweede mannetje in dezelfde stal moet plaatsen is er bonje in deze stal. Dit betekent dat je deze stal niet compleet kunt maken. Gelukkig kun je met een transportwagen het boventallige mannetje afvoeren. Als alternatief kun je met een dolle hengst of een gekke koe de stal legen, om daar weer opnieuw te beginnen. Met een olifant kun je een lege stal van een medespeler vullen, zodat hij deze niet compleet kan maken (totdat een transportwagen…). Aan het begin van een ronde draait iedere speler de bovenste kaart van zijn stapel open. Daarna moet iedere speler met dezelfde hand zo snel mogelijk één van deze open kaarten claimen. Dit gaat door totdat een speler zijn drie stallen compleet heeft. Deze speler wint de ronde en krijgt een nieuwe stal. Het spel is voorbij zodra de eerste speler zijn vijfde stal heeft gevuld.

dieven-boxIn Richard de Rijk’s kaartspel Dieven probeer jij zoveel mogelijk geld te stelen. Elke ronde leg je een buitkaart bij jezelf of een andere speler neer, of speel je een politiekaart. Ook trek je steeds een kaart. Trekt een speler een vluchtwagen, dan wordt die direct open op tafel gelegd. Gaandeweg duiken ook politieauto’s op. Ligt er een bepaald aantal politieauto’s, dan volgt een inval waarbij de rijkste speler zijn buit verliest (waardoor het geen kwaad kan om een medespeler af en toe wat te gunnen). Daarna gaat het spel gewoon verder. Wanneer de laatste vluchtwagen opduikt, wint de speler met de waardevolste buit.

nosferatu-boxNosferatu is een groepsspel voor 5-8 spelers, waarin vampiers en onbezoedelde burgers het tegen elkaar opnemen. Nosferatu en zijn hulpje Renfield proberen voor zonsopgang hun slachtoffers te bijten. Hun tegenstanders proberen hen op tijd te ontmaskeren. Door het uitspelen van kaarten krijgen ze gaandeweg meer en meer informatie.

Kakkerlakkendans is een nieuwe titel in de populaire kakkerlakkenreeks. In dit fysieke reactiespel moeten de spelertjes geluiden en bewegingen maken op basis van de zichtbare kakkerlakkaarten. Dit spel verschijnt bij het Drie Magiërs Spellen label.

Bij Pissebedden ligt een deck met ongediertekaarten op tafel. De actieve speler trekt een kaart en probeert zijn medespelers aan te geven hoeveel exemplaren van welke diersoort zijn afgebeeld. Hij communiceert door met zijn handen te klappen en op tafel te slaan. Wanneer een medespeler het goed heeft, mag deze de kaart op zijn eigen scorestapel leggen. Heeft hij het fout, dan moet hij de actieve speler een kaart van zijn scorestapel geven. Dit spel verschijnt bij het Drie Magiërs Spellen label.

Carcassonne Goudkoorts (incl. ‘De Sheriff’) is een zelfstandig speelbare Carcassonnevariant die zich afspeelt in het Wilde Westen. De spelers bouwen aan een landschap met steden, spoorlijnen, prairies en bergen, waarop de spelers hun cowboys inzetten. De spoorlijnen leveren zelf punten op, maar bepalen ook de score van de steden. Cowboys op de prairie lijken op boeren; zij leveren punten op via tipi’s en wilde paarden. In de bergen zijn goudklompjes te verdienen, die je soms voor een medespeler kunt wegkapen voordat hij het berggebied weet te voltooien.

Meer informatie: