999 Games gaat op reis in Andor

Tijdens de uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs kondigde eigenaar Michael Bruinsma ze al aan, dit voorjaar verschijnen bij 999 Games twee uitbreidingen van De Legenden van Andor. Dit coöperatieve avonturenspel won in 2014 niet alleen de Nederlandse Spellenprijs, maar werd ook Speelgoed van het Jaar in de categorie 12+.

andor-nieuwe-helden-boxNieuwe Helden bevat vier nieuwe heldentableaus met bijbehorend spelmateriaal en speciale eigenschappen. Zo bezit de ene held al speciale voorwerpen, maar heeft hij niet zoveel kracht- en wilskracht, terwijl een andere held juist heel sterk is, maar toch geen groot voorwerp kan dragen. Verder kun je kiezen voor een aantal varianten, zoals ‘het broederschild’ en ‘de zwarte heraut’ om het spel iets eenvoudiger of juist moeilijker te maken. Deze uitbreiding maakt Andor speelbaar met vijf en zes spelers.

andor-noorden-boxDe Reis naar het Noorden is het tweede deel van de Andor-trilogie. In deze grote uitbreiding zeil je met een oud schip naar het noorden en beleef je in vier nieuwe legenden meer coöperatieve avonturen. De Reis naar het Noorden bevat een dubbelzijdig speelbord en veel nieuw speelmateriaal, waaronder nieuwe monsters en zelfs een nieuwe held: de zeekrijger. Ook De Reis naar het Noorden kun je uitsluitend in combinatie met het basisspel spelen. In combinatie met Nieuwe Helden is deze reis ook geschikt voor vijf of zes helden.

Beide uitbreidingen worden in de loop van februari of maart verwacht.

Ook in Duitsland worden dit jaar nieuwe Andor producten verwacht, waaronder een roman.

Meer informatie: