FFG en Asmodee gaan samen

Asmodee en Fantasy Flight Games hebben vandaag de ‘fusie’ (merger) van beide bedrijven aangekondigd. Volgens het persbericht verkrijgt de Asmodee groep hierdoor toegang tot FFG’s verkoop, operationele en marketing infrastructuur in Noord-Amerika, alsmede tot 20 jaar ervaring in spelontwikkeling en meertalige producties. Fantasy Flight Games profiteert van Asmodee’s indrukwekkende distributie en marketing bereik in Europa.

FFG-Asmodee

Fantasy Flight Games blijft opereren vanuit zijn huidige hoofdkwartier in Roseville in de Verenigde Staten. Christian T. Petersen blijft in functie als CEO van Fantasy Flight Games en verkrijgt een aanmerkelijk belang in de aandelen van de gecombineerde entiteit.

Het persbericht bevat een Q&A over de gevolgen voor beide labels, de positionering van licenties en de relatie met andere uitgevers in de Asmodee groep. Ik ben benieuwd naar de gevolgen voor de distributie van Fantasy Flight Games in de Benelux. Komt Bergsala Enigma in Nederland buitenspel te staan?

Meer informatie: