Uitreiking Nederlandse Spellenprijs

Tijdens het Spellenspektakel in Eindhoven is afgelopen zaterdag voor de veertiende keer de Nederlandse Spellenprijs uitgereikt. De huldiging vond dit jaar plaats in een sfeervol ‘verlichte’ bar op de bovenverdieping van het beursgebouw. Aanwezig waren medewerkers van de winnende uitgevers, juryleden en andere genodigden.

De Nederlandse Spellenprijs voor het beste familiespel ging naar het dobbelspel Qwixx. Dit spel is ontworpen door Steffen Benndorf en wordt uitgegeven door White Goblin Games. Als gevolg van de Duitse treinstaking moest de spelauteur het feestje helaas missen. De oorkonde en de trofee zijn uitgereikt aan Jonny de Vries en Johan Kuipers van White Goblin Games.

spek14-nsp-jonny-johan

Jonny de Vries en Johan Kuipers van White Goblin Games

De Nederlandse Spellenprijs voor het beste expertspel ging naar het avontuurlijke bordspel De Legenden van Andor. Dit spel is ontworpen door Michael Menzel en wordt uitgegeven door 999 Games. De oorkonde en de trofee zijn uitgereikt aan Michael Bruinsma van 999 Games. Voor laatstgenoemde was het deze week dubbel feest, omdat Andor ook het Speelgoed van het Jaar wist te winnen. Michael kondigde aan dat de recente Duitse uitbreidingen ook in het Nederlands zullen verschijnen (en noemde tussen neus en lippen door alvast een miniaturenlijn).

Michael Bruinsma van 999 Games

Michael Bruinsma van 999 Games

Meer informatie: