999 Games op het Spellenspektakel

Komend weekend is het beursgebouw in Eindhoven het kloppend hart van spelend Nederland. Op zaterdag 8 en zondag 9 november wordt daar het eenentwintigste Spellenspektakel georganiseerd. Dit is het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux. Het beursgebouw wordt beide dagen bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

spellenspektakel-999

Ik heb een handvol uitgevers gevraagd wat zij van de beurs vinden en wat we daar mogen verwachten. In deze bijdrage stel ik mijn vragen aan Marianne Riem van 999 Games.

 • Waarom staan jullie op het Spellenspektakel? Wat vind je interessant en leuk aan deze beurs? Wij vinden het belangrijk dat mensen gelegenheid geboden wordt spellen te spelen. Met beurzen als het Spellenspektakel krijgen de mensen de kans van nieuwe spellen te proeven, daar werken we graag aan mee. Het Spellenspektakel streeft ernaar een breed speelplatform te bieden en een breed publiek aan te spreken. Dat vinden we een nobel streven.
 • Hoe groot is jullie beursstand? Onze demonstratiestand is 210 m2. We hebben er gewone speeltafels waar je rustig aan kunt zitten spelen, maar we hebben ook statafels waar je wat snellere spellen kunt spelen. We willen hiermee laten zien hoe makkelijk je een nieuw spel kunt leren en spelen en in korte tijd mensen plezier brengen. Aan de reguliere tafels kunnen vooral nieuwe titels gespeeld worden. We zullen ook ruimte geven aan puzzels (zie acties). We hebben nog een los standje voor Star Realms. Dit spel hebben we in Essen gezien en we hebben er een beperkte oplage van meegekregen. In de Star Realms stand zal Star Realms gedemonstreerd en verkocht worden.
 • Welke spellen gaan jullie demonstreren? We demonstreren Camel Up, Otti Panserotti, De Betoverde Toren, Hoogspanning Deluxe, Het Dorp: De Haven, Concordia, Agricola 2 spelers, Noorderwind, Caverna, De Legenden van Andor: Het Sterrenschild. De “snelle spellen”: Port Royal, SET, Loveletter, 8 Minute Empire, Nada, Lost Cities, Big Deal, Ligretto, Vlotte Geesten XL, Qwirkle, Baobab en Braverats.
 • Wat worden naar jullie verwachting jullie beurstoppers? We verwachten dat er veel aandacht zal zijn voor Caverna en Noorderwind, maar ook dat Port Royal en Star Realms in de smaak zullen vallen.
 • Zijn er speciale beursaanbiedingen met jullie spellen? Verkopen jullie zelf of via een winkelstand? De Rode Pion is de verkopende partij op het Spellenspektakel. Onze spellen en puzzels worden in zijn stand verkocht. Enige uitzondering is Star Realms, vanwege de beperkte oplage.
 • Hebben jullie nog andere activiteiten op en/of rond de beurs? Bezoekers kunnen aan verschillende activiteiten deelnemen.
  Toernooien: op zaterdag kunnen bezoekers deelnemen aan het Dominion toernooi. Op zondag kan worden deelgenomen aan het Stenen Tijdperk toernooi. Inschrijven kan vooraf bij: Wim@999games.nl, of ter plekke.
  Spellen Sparen: bij ieder spel aan een van onze statafels, ontvang je een stempel. Heb je acht verschillende stempels, dan maak je kans op het hele pakket van 12  spellen dat op de statafels wordt gedemonstreerd.
  Puzzelwedstrijd: probeer zo snel mogelijk een puzzel van 26 stukjes in elkaar te leggen. Een paar keer per dag zullen we de snelste tijd in die tijdspanne belonen met een puzzel naar keuze. Leuk om even tussendoor te doen, of tijdens het wachten op een tafel.
  In onze stand zal een preview gegeven worden van MEGA-civilization. Dit spel willen we volgend jaar op de markt brengen.
  En ten slotte zit er een spelletje van ons in het tasje van het Spellenspektakel: Bonje in de Stal. Nog niet eerder uitgebracht en voorlopig alleen in dit tasje verkrijgbaar.
 • Heb je ter afsluiting nog een groet, wens en/of oproep voor de potentiële beursbezoeker? Wij wensen iedereen veel speelplezier!

Meer informatie: