Uitslag Speelgoed van het Jaar 2014

speelgoedvanhetjaarVanmiddag heeft Chazia Mourali in Panama in Amsterdam de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. De uitslag is gebaseerd op de stemmen die door de consument zijn uitgebracht. Een vakjury met journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen was verantwoordelijk voor de nominatielijsten per leeftijdscategorie.

Ook dit jaar is op basisscholen, peuterspeelzalen/kinderdagverblijven en (spellen)verenigingen met het genomineerde speelgoed gespeeld en is er vervolgens op gestemd. Op de speeldag in Hoorn is het genomineerde speelgoed uitgeprobeerd en hebben velen hun stem uitgebracht. En er is gestemd op de Speelgoed van het Jaar website. In 2014 hebben 13.349 mensen 51.558 stemmen uitgebracht.

De winnaars van 2014 zijn:

  • 0 – 3 jaar: Zoef Zoef Dieren Boomhuis (VTech)
  • 4 – 5 jaar: Super Sand Castle (Goliath)
  • 6 – 7 jaar: Lego Friends Heartlake Winkelcentrum (Lego)
  • 8 – 9 jaar: Nerf Rebelle Secret Agent Bow (Hasbro)
  • 10 – 11 jaar: Rainbow Loom starter kit (IT Netherlands)
  • 12 plus: De Legenden van Andor (999 Games)

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs pakt nu ook de nationale speelgoedprijs. Dit is een mooie opsteker voor 999 Games, maar zij hadden ongetwijfeld meer van de in totaal zes nominaties willen verzilveren. Hun andere grote kanshebber Qwirkle voerde een bij voorbaat verloren strijd tegen de elastiekjes van Loom. Zo gaat het nou eenmaal bij deze appels-en-peren-prijs.

Meer informatie: