Rielekst op het Spellenspektakel

Komend weekend is het beursgebouw in Eindhoven het kloppend hart van spelend Nederland. Op zaterdag 8 en zondag 9 november wordt daar het eenentwintigste Spellenspektakel georganiseerd. Dit is het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux. Het beursgebouw wordt beide dagen bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

spellenspektakel-rielekst

Ik heb een handvol uitgevers gevraagd wat zij van de beurs vinden en wat we daar mogen verwachten. In deze bijdrage stel ik mijn vragen aan Kees Meis en Dennis Merkx van Rielekst.

  • Waarom staan jullie op het Spellenspektakel? Wat vind je interessant en leuk aan deze beurs? Sinds de herstart van het Spellenspektakel staat Rielekst elk jaar op de beurs. We doen ons best om altijd de beleving op de beurs zo aangenaam mogelijk te maken door de stand mooi uit te dossen. Wat we dit jaar meenemen is een verrassing, het zijn in ieder geval geen olifanten. Het Spellenspektakel heeft voor ons de juiste doelgroep. Rielekst geeft spellen uit voor kinderen en gezinnen. Met het epstRekt label hebben we nu ook spellen voor de veelspeler. Dit is de grootste beurs van Nederland, meerdaags, met veel bezoekers. Je spreekt dus altijd veel interessante en gezellige mensen.
  • Hoe groot is jullie beursstand? Elk jaar is onze stand zo’n 40 vierkante meter. Er gaat veel ruimte in zitten om een leuke stand op te tuigen.
  • Welke spellen gaan jullie demonstreren? Goed nieuws! Er zijn nieuwe spellen. Waaronder Clover, een snel en tactisch kaartspel met een flinke dosis geluk. Dit jaar presenteren we met trots ons nieuwe label epstRekt. Onder dit label zijn 3 nieuwe abstracte spellen uitgegeven. Rielekst: Clover, Kumbu Memo en Kumbu Kaartspel. esptRekt: Samsara, Mixtour en Pulce.
  • Wat wordt naar jullie verwachting jullie beurstopper? Clover werd goed ontvangen door de bezoekers van Spiel. Van Samsara en Mixtour hebben we ook hoge verwachtingen.
  • Zijn er speciale beursaanbiedingen met jullie spellen? Verkopen jullie zelf of via een winkelstand? Op de Rielekst stand kunnen de spellen gekocht worden voor een mooie actieprijs. Voor de Rielekst spellen zijn combi-acties gemaakt: twee spellen voor € 15, drie spellen voor € 20. Samsara € 48,00, Mixtour € 45,00 en Pulce € 10,00.
  • Hebben jullie nog andere activiteiten op en/of rond de beurs? We gaan iets extra’s doen voor de kinderen. Hiervoor hebben we de volgende activiteiten: Reuze Kumbu en verzin en maak je eigen spel. Op zondag komt de auteur van Samsara langs om de spellen uit te leggen en te signeren (12:00 tot 14:00 en 15:00 tot 17:00). Natuurlijk zijn de auteurs van Kumbu en Clover ook regelmatig op de stand te vinden.
  • Heb je ter afsluiting nog een groet, wens en/of oproep voor de potentiële beursbezoeker? Het Spellenspektakel is een mooie beurs met voor ieder wat wils en een leuk dagje uit. U bent van harte welkom op de stand van Rielekst!

Meer informatie: