Selecta/Tactic op het Spellenspektakel

Komend weekend is het beursgebouw in Eindhoven het kloppend hart van spelend Nederland. Op zaterdag 8 en zondag 9 november wordt daar het eenentwintigste Spellenspektakel georganiseerd. Dit is het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux. Het beursgebouw wordt beide dagen bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

spellenspektakel-tactic

Ik heb een handvol uitgevers gevraagd wat zij van de beurs vinden en wat we daar mogen verwachten. In deze bijdrage stel ik mijn vragen aan Jurgen van Dijk van Selecta/Tactic.

  • Waarom staan jullie op het Spellenspektakel? Wat vind je interessant en leuk aan deze beurs? Wij als fabrikant en distributeur vinden het belangrijk dat er spellen gespeeld en geprobeerd worden. Het Spellenspektakel is voor Nederland de beurs om in contact te zijn met de consument. Voor de spellenbranche is het een goede zaak dat er een dergelijke beurs is om het spelen van traditionele bordspellen te stimuleren. Een bordspel spelen betekent met anderen sociaal tijd doorbrengen en sociale vaardigheden ontwikkelen, daarmee hebben bordspellen een grote maatschappelijke waarde.
  • Hoe groot is jullie beursstand? De stand heeft een oppervlakte van 368m2 met 45 speeltafels.
  • Welke spellen gaan jullie demonstreren? Five Tribes, Concept, Splendor, Blackfleet, Realm of Wonder, Madame Ching, Ca$h ’n Gun$, Mascarade & uitbreiding, Dixit & Dixit Daydream, King of New York, Lords of Xidit, Sun Zu, 7 Wonders & Babel, Sushi Dice, Illegal, Colt Express, Vossenjacht, Kriebelkoe, Knappe Koppen Tellen, iKNOW, Ticket to Ride Europa & NL, Horen Zien Zwijgen, Hotel, Small World, Pandemie, Fumble, Jumpy, Mix It, Twinny, Slammy, Bugsy, Dora Memo, Dora Kimble, Dobble, Perudo en Junglespeed.
  • Wat worden naar jullie verwachting jullie beurstoppers? Realm of Wonder en Splendor.
  • Zijn er speciale beursaanbiedingen met jullie spellen? Verkopen jullie zelf of via een winkelstand? Onze spellen worden verkocht via de Rode Pion.
  • Hebben jullie nog andere activiteiten op en/of rond de beurs? Een Splendor toernooi, in samenwerking met Roll the Dice. Daarnaast zijn er grote versies van Concept en Ticket to Ride Europe.
  • Heb je ter afsluiting nog een groet, wens en/of oproep voor de potentiële beursbezoeker? Veel speelplezier en quality time gewenst.

Meer informatie: