Rielekst gaat abstract met epstRekt

Logo_epstRektTijdens het Spellenspektakel presenteert de Nederlandse uitgever Rielekst het nieuwe label epstRekt met drie tweepersoonsspellen met houten spelmateriaal van Duitse kwaliteit. Onder het label epstRekt worden abstracte spellen uitgegeven.

  • samsaraSamsara. In het Sanskriet betekent Samsara de eeuwige cyclus, het wiel van het leven. Het speelbord van Samsara toont een circuit met twee sporen, een met ronde en een met vierkante velden. Je moet als eerste met jouw scoresteen het midden bereiken. Deze race wordt door de dobbelsteen gestuurd, je mag ook de stenen van de tegenstander bewegen. Tijdens het Spellenspektakel zal de Duitse spelauteur Thomas Weber zijn spel uitleggen en bij aankoop signeren in de stand van Rielekst. Thomas is op zondag 9 november van 12.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur aanwezig. Samsara is een spel voor twee spelers vanaf 10 jaar, met een speelduur van 15-30 minuten.
    transparantje-10pp
  • mixtourMixtour. In dit spel beweeg en stapel je speelstukken van jezelf of je tegenstander om daarmee torens van vijf of meer stukken te vormen. Deze torens gaan van het bord en leveren een punt op. Het spel won in 2013 de MinD-Spielepreis (de spellenprijs van Mensa Duitsland) en kreeg ook een plek op de Empfehlungsliste van de Spiel des Jahres jury. Mixtour is een spel voor twee spelers vanaf 10 jaar, met een speelduur van 30-45 minuten.
    transparantje-10pp
  • pulcePulce. Dit is het Italiaanse woord voor vlo. Het kleine spel Pulce heeft een herkenbaar spelsysteem uit de Halma familie. Halma spelsystemen hebben het kenmerk dat het niet het doel is om de stukken van de andere speler te slaan, maar om jouw eigen stukken naar het startveld van de tegenstander te verplaatsen. Pulse is een spel voor twee spelers vanaf 7 jaar, met een speelduur van 10-20 minuten.

Meer informatie: