PlayThisOne op het Spellenspektakel

Komend weekend is het beursgebouw in Eindhoven het kloppend hart van spelend Nederland. Op zaterdag 8 en zondag 9 november wordt daar het eenentwintigste Spellenspektakel georganiseerd. Dit is het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux. Het beursgebouw wordt beide dagen bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

spellenspektakel-playthisone

Ik heb een handvol uitgevers gevraagd wat zij van de beurs vinden en wat we daar mogen verwachten. In deze eerste bijdrage stel ik mijn vragen aan Patrick Zuidhof van PlayThisOne.

  • Waarom staan jullie op het Spellenspektakel? Wat vind je interessant en leuk aan deze beurs? Omdat wij een Hollands bedrijf zijn, is het juist leuk dat ook in Nederland zo’n grote beurs wordt georganiseerd. De beurs blinkt uit in een bont publiek van veelspelers, families en nieuwsgierigen die hier met de hobby kennismaken.
  • Hoe groot is jullie beursstand? Onze stand is deze keer 25M2, 25% groter dan onze vorige stands op het Spellenspektakel.
  • Welke spellen gaan jullie demonstreren? We zullen al onze spellen demonstreren: Bloqs, UGO! en ons nieuwste spel RoboRama.
  • Wat wordt naar jullie verwachting jullie beurstopper? Het zou voor de hand liggen om ons nieuwste spel RoboRama te noemen. Maar UGO! is een populair spel dat is genomineerd als familiespel van het jaar en Bloqs is ons eerste spel dat door veel families steeds meer bekendheid heeft verworven. Maar om safe te spelen noem ik toch RoboRama.
  • Zijn er speciale beursaanbiedingen met jullie spellen? Verkopen jullie zelf of via een winkelstand? Wij verkopen dit jaar de spellen niet zelf en kunnen ons daardoor beter concentreren op het uitleggen en onze dagelijks evenement Happy Hour. Onze spellen worden verkocht via de Rode Pion. We hebben met de Rode Pion ook scherpe prijzen voor de beursbezoeker kunnen regelen. Kortingen van 30-45% op onze spellen. Je kunt daar bijvoorbeeld al onze drie spellen kopen voor € 55,00.
  • Hebben jullie nog andere activiteiten op en/of rond de beurs? We hebben dagelijks van 11.00 tot 12.00 uur een Happy Hour. Dit doen we voor de derde keer, vorig jaar is het een beetje misgelopen door de communicatie. In Duitsland was het op de beurs in Essen wederom een succes. Wat is Happy Hour? Je speelt met zijn vieren RoboRama (je hoeft de spelregels niet te kennen), als je wint krijg je het spel cadeau! Er zijn dagelijks 16 plaatsen beschikbaar en je kunt vanaf 10.30 uur een Happy Hour kaart ophalen om jouw plaats te verzekeren. Daarnaast doen wij ook dit jaar mee met de uitgeversrally van Bordspelmania, waarmee je ook een kans hebt om RoboRama te winnen.
    robohappyhour
  • Heb je ter afsluiting nog een groet, wens en/of oproep voor de potentiële beursbezoeker? Mijn oproep  zou zijn, als je van bordspellen houdt moet je dit niet missen. Op deze beurs heb je alle gelegenheid om spellen uit te proberen en te leren. Er zijn beursaanbiedingen, speciale acties en leuke evenementen. En voor elk wat wils:  kinderen, families en veelspelers. En de eerste 5.000 bezoekers worden ook nog beloond met een gratis kaartspel. Dus wat wil je meer?

Meer informatie: