Uitreiking Nederlandse Spellenprijs

nsplogo2014Dit jaar wordt voor de veertiende keer de Nederlandse Spellenprijs – dé kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen – uitgereikt. Deze feestelijke uitreiking vindt uiteraard weer plaats gedurende het SpellenSpektakel en wel op zaterdag 8 november om 14.00 uur. Het vlotte dobbelspel Qwixx (uitgegeven door White Goblin Games en bedacht door Steffen Benndorf) werd eerder dit jaar door de onafhankelijke vakjury van de Nederlandse Spellenprijs verkozen tot beste, Nederlandstalig familiespel van de afgelopen jaargang, terwijl het avontuurlijke De Legenden van Andor (uitgegeven door 999 Games en bedacht door Michael Menzel) er in de categorie expertspellen met de winst vandoor wist te gaan.

De Duitse auteur van Qwixx – Steffen Benndorf – komt speciaal voor de ceremonie over en zal naast de winnende uitgevers eveneens aanwezig zijn om de prijs in ontvangst te nemen.

Hoewel de uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs op exclusieve basis plaats vindt in de persruimte van het Beursgebouw, kan ook een beperkt aantal bezoekers van het SpellenSpektakel er bij zijn! Er zijn namelijk 15 plaatsen beschikbaar voor bezoekers van de beurs! Dus wie samen met de winnende uitgevers, Qwixx-auteur Steffen Benndorf, juryleden en pers aanwezig wil zijn bij de uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs 2014, stuurt nu een mailtje naar pr@spellenprijs.nl met daarin vermeld naam en woonplaats.

De eerste 15 personen ontvangen een bevestiging van hun aanmelding en kunnen onder het genot van een drankje aanwezig zijn bij de feestelijke uitreiking. Bovendien krijgen deze aanwezigen bij binnenkomst een mini-uitbreiding voor het winnende spel De Legenden van Andor! Let op: bezoekers moeten wel zelf nog een toegangsbewijs voor het Spellenspektakel aanschaffen om bij de uitreiking aanwezig te kunnen zijn.

(Bron: persbericht Nederlandse Spellenprijs)