Spellenspektakel 2014 – vooruitblik

spsp-logoOp zaterdag 8 en zondag 9 november opent het grootste en gezelligste spellenevenement van de Benelux zijn deuren. Het beursgebouw van Eindhoven wordt die dagen bevolkt door toonaangevende spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met spectaculaire aanbiedingen, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers.

Het spelen wordt jou op deze beurs gemakkelijk gemaakt. De spellen liggen al klaar en een demonstrateur legt je uit hoe je het spel moet spelen. Ingewikkelder dan dit is het niet.

Het Spellenspektakel is een evenement voor het gehele gezin, dus ook voor kinderen van alle leeftijden! Op het Kinderplein is van alles te doen. Daar vind je bijvoorbeeld kinderspelletjes en andere leuke en creatieve activiteiten voor de kids.

Wil je weten welke spellen op tafel liggen? Werp dan een blik op de lijst met uitgevers. Bij spellenclubs als Roll the Dice en Ducosim kun je terecht voor de spellenhits van de internationale beurs Spiel en andere lekkernijen voor veelspelers. Over hits gesproken, Roll the Dice organiseert weer een spellen top 30.

bonje-coverDe eerste 5000 bezoekers worden getrakteerd op een mooi cadeau. Dit jaar krijg je niet alleen een leuke ‘goodie bag’ met een tijdschrift, samples en een Ducosim Spel!enkaart. De beursorganisator en zijn partners 999 Games en Carta Mundi pakken groots uit met het volwaardige kaartspel Bonje in de Stal. Dit kaartspel voor 2-4 spelers is een ontwerp van Chislaine van de Bulk, Kristel Kleijer en Kathalijn Vergeer.

Op de beurs is nog meer gratis speelplezier te verkrijgen. Vraag op de Ducosimstand naar de nieuwe Spel!enkaart met het spel 4Ty4.

Dit jaar wordt een oude traditie in ere hersteld. In de Holiday Inn wordt op zaterdagavond weer een gezellige speelzaal opengesteld. Dit hotel heeft ook dit jaar een interessant Spellenspektakel-arrangement, met overnachting, ontbijt en toegangskaartjes.

Geen idee wat een Spellenspektakel is? Neem dan deze rondleiding door de historie van de beurs.

Hoe was het vorig jaar? Lees het verslag van het Spellenspektakel van 2013.

Wil je op de hoogte blijven van de beursnieuwtjes van 2014? Volg dan de ‘Spellenspektakel 2014 Tag‘.

Gegevens Spellenspektakel 2014
  • Zaterdag 8 en zondag 9 november 2014, van 10.00 – 18.00 uur
  • Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
  • Entreeprijs: dagkaart volwassene € 10,50 – dagkaart kind (4 t/m 12 jaar) € 4,00 – dagkaart gezin (2 volwassenen en 3 kinderen) € 24,00 – passe-partout volwassene € 19,50 – passe-partout kind (4 t/m 12 jaar) € 7,00.
  • Meer informatie: Spellenspektakel website