MACHI KORO is verkrijgbaar

machi-koro-box-nlWhite Goblin Games heeft de Nederlandse editie van MACHI KORO aan de winkels uitgeleverd. MACHI KORO is een vlot dobbelspel, waarin 2-4 spelers met gebouwkaarten een eigen stad opbouwen. Iedere speler begint het spel met twee startgebouwen en vier bezienswaardigheden. De overige gebouwkaarten worden als open voorraad klaargelegd. In jouw beurt gooi je de dobbelsteen (aanvankelijk 1, later desgewenst 2). Het gegooide getal bepaalt welk gebouw wordt geactiveerd. De kleur van een geactiveerd gebouw bepaalt wanneer en door wie er wordt uitbetaald (geld van de bank ongeacht wie aan de beurt is, geld van de bank in jouw eigen beurt, geld van de actieve speler of geld van alle medespelers). Er zijn dus ook gebouwen die in de beurten van medespelers actief worden. Met jouw geld kun je aan het einde van jouw beurt één nieuw gebouw uit de voorraad kopen of één van jouw bezienswaardigheden activeren. Laatstgenoemden zijn niet alleen goed voor extra voordeeltjes, de speler die als eerste zijn vierde bezienswaardigheid activeert wint het spel.

Bij de aanschaf van deze eerste Nederlandse oplage krijg je gratis een exclusieve mini-uitbreiding (5 exemplaren van een promokaart).

Inmiddels heeft White Goblin Games laten weten dat de eerste grote uitbreiding (Haven) in het voorjaar van 2015 zal verschijnen. Deze set bevat nieuwe gebouwkaarten en het basismateriaal voor een vijfde speler.

Meer informatie: