Spiel 2014: uitreiking IGA

logo-igaDonderdagmiddag werden de prijswinnaars van de International Gamers Awards gehuldigd. De meerspelercategorie is gewonnen door Russian Railroads van Helmut Ohley en Leonhard Orgler, uitgegeven door Hans im Glück (in Nederland door 999 Games). Dit is het tweede feestje voor auteurs en uitgever, na de uitreiking van de Deutsche Spiele Preis op woensdagavond. De tweespelercategorie is gewonnen door Limes van de Nederlandse spelauteur Martyn F, uitgegeven door Abacus.

Dit gebeurde met de inmiddels gebruikelijke rommelige procedure in de stand van Boardgamegeek. De IGA is internationaal, de prijsuitreiking krijgt derhalve een prominente plek in de berichtgeving op Boardgamegeek. Logisch, kan ik mee leven. Maar doe s.v.p. een beetje meer je best om het wat meer cachet te geven. Zorg bijvoorbeeld voor een klein podium waarop de winnaars beter voor de dag komen, plaats een banner met het logo van de IGA. Het kan verder geen kwaad om je wat meer in te lezen in de achtergrond van de winnaars. Ik kreeg de indruk dat Martyn F even als een Fransman werd gezien. Soit, genoeg gezeurd, er zijn twee mooie spellen gehuldigd, tijd voor de foto’s.

auteurs en uitgever van Russian Railroads

auteurs en uitgever van Russian Railroads

spiel14-iga-limes

uitgever Abacus en spelauteur Martyn F (rechts) van Limes