Goblins zijn dol op sushi

sushi-go-boxWhite Goblin Games komt in het eerste kwartaal van 2015 met Sushi Go!. Dit kaartspel van Phil Walker-Harding is geschikt voor 2-5 spelers en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. White Goblin Games maakt gelukkig gebruik van het artwork van de Amerikaanse editie van Gamewright, niet van de lelijke plaatjes van de Duitse editie van Zoch.

De spelers verzamelen in drie rondes via een draft systeem (denk aan 7 Wonders) verschillende soorten sushikaarten. Aan het begin van een ronde houdt iedere speler één van zijn handkaarten, legt deze open op tafel en geeft de rest door aan de linkerbuurman. Dit gaat zo een paar keer rond. Aldus verzamelen de spelers setjes sushikaarten, die aan het einde van de ronde punten opleveren. Sommige kaarten geven punten aan de speler met de meeste sushi in die soort. Andere kaarten geven alleen punten voor een set met de juiste grootte of juist steeds meer punten voor groeiende sets. Bepaalde sushikaarten scoren goed in combinatie met wasabi. Na drie rondes sushi smikkelen is het vanzelfsprekend tijd voor een toetje. Dat is goed nieuws voor de speler met de meeste toetjes, slecht nieuws voor de speler met de minste. Het regelboekje bevat ook nog een variant voor het draften en een variant voor twee spelers.

Meer informatie: