Gang Up! op Kickstarter

In vervolg op de korte tweet van afgelopen maandag sta ik vandaag uitgebreider stil bij het nieuwe Nederlandse Kickstarter project Gang Up!. In dit vlotte kaartspel voor drie of vier spelers proberen ambitieuze criminelen carrière te maken binnen een misdaadorganisatie. Gang Up! is bedacht door spelontwerper Paul van der Meer en illustrator Robin Keijzer. Het spel is Engelstalig en duurt ongeveer een half uur per pot. Op dit moment verkeert het spel uiterlijk nog in de prototypefase. Als het Kickstarter-project succesvol is, kunnen de ongeveer honderd unieke speelkaarten worden geïllustreerd door Keijzer en kan het spel worden gedrukt, verpakt en verzonden naar de Kickstarter backers.

gangup-banner

Spelbeschrijving van de ontwerpers:

Door succesvol misdaden te plegen stijgt je aanzien. Maar tijdens je beurt kunnen de andere spelers je dwarszitten, of juist meehelpen met de misdaad als je hier om vraagt. Door een uitgebreide set met bendelidkaarten en invloedkaarten vraagt het spel constant om een strategie van de speler. Een strategie die snel kan veranderen als plotseling het aanzien van de bendes daalt of stijgt door een geslaagde of mislukte misdaad. Een geslaagde misdaad zorgt ervoor dat de bende stijgt in aanzien, maar mislukt deze dan daalt het aanzien. Hoe groter de misdaad, hoe groter het risico. Hierdoor is elke speler altijd betrokken bij de gebeurtenissen in het spel. Zelfs spelers die achterstaan kunnen door een slimme manoeuvre weer meedoen in de race.

Meer informatie: