Genomineerden Gouden Ludo 2014

gouden-ludo-2014-nomDe Gouden Ludo is een Vlaamse spellenprijs die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd. Een uitgebreid testpanel van spellenclubbezoekers heeft de afgelopen maanden 26 voorgedragen spellen beoordeeld op verschillende aspecten zoals originaliteit, materiaalkeuze, duidelijkheid van de spelregels en speelplezier. Op basis van hun mening zijn vier spellen genomineerd voor de eindronde van de verkiezing. Deze nominatielijst is vanmorgen gepubliceerd. Leden van Vlaamse spellenclubs bepalen in de komende weken de winnaar, die op vrijdag 21 november wordt bekendgemaakt aan de vooravond van de Vlaamse spellenbeurs Spel 2014.

De genomineerden van 2014 zijn:

  • De Paleizen van Carrara van Wolfgang Kramer & Michael Kiesling (White Goblin Games).
  • Istanbul van Rüdiger Dorn (White Goblin Games).
  • Keyflower van Sebastian Blaesdale & Richard Breese (Quined Games).
  • Russian Railroads van Helmut Ohlet & Leonhard Orgler (999 Games).

Commentaar: deze nominatielijst wekt de indruk van een koerswijziging. Vond je hier in het verleden nog een mengelmoes van luchtig en stevig, van familiespellen en expertspellen, deze jaargang bestaat uit alleen maar experttitels. Op zijn minst zorgt dit voor een evenwichtig beeld. Het testpanel heeft een mooie nominatielijst afgeleverd, dit zijn stuk voor stuk spellen die bij mij in de smaak zijn gevallen. Mijn persoonlijke favorieten zijn Keyflower en Russian Railroads.

Meer informatie: