Abluxxen wint de Kartenspielpreis 2014

Het kaartspel Abluxxen heeft de à la carte Kartenspielpreis van 2014 gewonnen. Deze spellenprijs wordt jaarlijks georganiseerd door het Duitse spellenblad Fairplay. De uitslag wordt bepaald door een vakjury. Abluxxen is ontworpen door Wolfgang Kramer en Michael Kiesling. Het spel wordt uitgegeven door Ravensburger. Het spel is in Nederland verkrijgbaar onder de titel Linko. Dit is de derde belangrijke prijs voor Abluxxen, na het Oostenrijkse Spiel der Spiele in juni en de Goldenen Feder van de Deutsche Spiele Preis in september.

abluxxen-carte

De volledige top 10 van 2014:

  1. ABLUXXEN – Ravensburger
  2. LOVE LETTER – Pegasus
  3. UGO! – PlayThisOne
  4. PORT ROYAL – Pegasus
  5. KASHGAR – Kosmos
  6. SKULL KING – Schmidt Spiele
  7. PARADE – Schmidt Spiele
  8. SOS TITANIC – Ludonaute
  9. FUNGI – Pegasus
  10. KORYO – Moonster Games

Commentaar: de top vijf is gevuld met spellen die mij goed zijn bevallen, met Kashgar als persoonlijke favoriet. De derde plek voor UGO! is een mooi resultaat voor de Nederlandse uitgever PlayThisOne en de auteurs Ronald, Thomas en Patrick. Gefeliciteerd!

Meer informatie: