Stratego Vintage

stratego-vintage-boxJumbo kocht in 1958 de rechten voor het bordspel Stratego van de Nederlander Jacques Mogendorff. Inmiddels is deze klassieker meer dan 20 miljoen keer verkocht en ook een nieuwe generatie spelers wordt nog steeds gegrepen door het spel. Dit najaar verschijnt Stratego Vintage, een speciale editie in een chique houten box, met een luxe speelbord en met de originele rangen op de speelstukken. Dit lijkt een must-have voor de fans van Stratego.

Stratego Vintage is overigens meer dan de klassieker in een luxe verpakking. Deze versie bevat extra speelstukken voor de ‘kanonnenspel’ variant. In deze variant vervang je twee verkenners door kanonnen. Deze kunnen elk stuk slaan (ook bommen), maar op hun beurt door elk stuk worden geslagen. Na zijn schot verdwijnt het kanon meteen van het bord. Een kanon schiet exact drie velden ver in een vrije rechte lijn. Het regelboek bevat nog een negental andere varianten.

In 2015 wordt er nog meer variatie voor Stratego verwacht, bijvoorbeeld in het kader van de tweehonderdste verjaardag van de slag bij Waterloo.

Stratego Vintage is dit najaar online verkrijgbaar via onder andere de webshops van Intertoys, Bart Smit en Bol voor € 49,99.

Meer informatie: