Kolonisten in Egypte

catan-egypte-box999 Games heeft de afgelopen week De Kolonisten van Catan: Het Oude Egypte uitgeleverd. Dit bordspel is een zelfstandige variant die zich afspeelt in het oude Egypte. Het speelveld toont een deel van het stroomgebied van de Nijl. Het spelmechanisme bestaat grotendeels uit het Catan dat we al een kleine 20 jaar kennen, aangevuld met een paar extraatjes (die trouwe kopers van Catanvarianten en -uitbreidingen voor een deel bekend zullen voorkomen). De spelers kunnen een bijdrage leveren aan een centrale piramide. De meest actieve bouwer verdient de gunst van de farao, die een extra winstpunt oplevert. De achterblijvers worden vervloekt met een strafpunt. De laatste bouwer krijgt een tegel waarmee hij elke beurt één grondstof 1:1 mag ruilen. Erg handig! Het andere extraatje is een setje godenkaarten. Met een god kun je maximaal twee keer een speciale vaardigheid inzetten, daarna moet je hem omruilen voor een andere. Met deze vaardigheden kun je bijvoorbeeld goedkoper bouwen, medespelers dwingen tot ruilhandel, toch een grondstof ontvangen bij een ongunstige dobbelsteenworp enzovoort. Uiteraard is het spelmateriaal thematisch passend uitgevoerd.

Meer informatie: