International Gamers Awards – winnaars 2014

De winnaars van de International Gamers Awards 2014 zijn vandaag bekendgemaakt. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd door een team met spellenkenners uit tal van landen, waaronder de Nederlanders Ronald Hoekstra en Han Heidema.  De prijzen worden op donderdagmiddag 16 oktober om 13.00 uur uitgereikt tijdens de internationale spellenbeurs Spiel 2014 (locatie: BGG-stand 1D-133).

De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is het bordspel Russian Railroads van Helmut Ohley & Leonhard Orgler (Hans im Glück /999 Games).

IGA-2014-winnaars

De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is het legspel Limes van de Nederlandse spelauteur Martyn F (Abacus Spiele).

Commentaar: deze volgende hoofdprijs voor Russian Railroads zal niemand verrassen. Ook de tweepersoons categorie heeft een verdiende winnaar. Ik had verwacht dat Fungi populairder zou zijn bij de jury, maar ik gun Martijn deze lauwerkrans van harte. Ik vond Cities al een prima spel, Limes bevalt me zelfs nog iets beter.

Meer informatie: