Michael Schacht’s Hellweg westfalicus

hellweg-boxDe Duitse spelauteur Michael Schacht viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als spelauteur en de 15e verjaardag van zijn eigen uitgeverij Spiele aus Timbuktu. Op de internationale spellenbeurs Spiel 2014 verschijnt bij Spiele aus Timbuktu Michael’s nieuwe bordspel Hellweg westfalicus. Dit is een economisch bordspel voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar, met een speelduur van 30-60 minuten. De titel verwijst naar een oude weg tussen Duisburg en Paderborn, die tot in de middeleeuwen een belangrijke handelsroute was.

Je koopt goederen tegen lage prijzen en verkoopt ze met maximale winst. De aangeboden goederen zijn zout, bier en ijzerwaren. Wanneer je te lang wacht, krijg je weliswaar een gunstige inkoopprijs, maar alleen voor de goederen die dan nog over zijn. Door de inzet van wagens kun je handelsroutes aanleggen en aan verre steden leveren. De rijkste speler na 12 rondes wint het spel. Het spel bevat 35 kaarten, 90 houten speelstukken, 45 munten, een speelbord en tweetalige spelregels (Duits en Engels).

hellweg-game

De uitbreiding ‘Warehouse and Privilegies’ wordt met het spel meegeleverd. Zolang de voorraad strekt krijg je op Spiel ook nog een tweede uitbreiding en een surprise pack. Hellweg westfalicus wordt verkocht in de stand van Spielbar (1F-103). Het spel kost slechts € 25.

In de Spielbar stand zijn nog meer activiteiten gepland, bijvoorbeeld speelsessies met Michael Schacht en een verloting met vele prijzen. De hoofdprijs is een huisbezoek van Michael voor een speelavond (alleen in Duitsland).

Meer informatie: