Een spannende nacht met White Goblin Games

White Goblin Games breidt begin 2015 zijn wolvenroedel uit met 1 Nacht: Weerwolven en Waaghalzen. Ook in deze vlotte variant op het bekende Weerwolvensysteem kruipt iedere speler in de huid van een dorpeling, een weerwolf of één van de speciale karakters. Om te winnen moet je na één nacht en één dag ontdekken wie de weerwolven zijn en er ten minste één over de kling jagen…..tenzij jij zelf een weerwolf bent!

wenw-1nacht

Het speleraantal bepaalt welke rolkaarten meedoen. Iedere speler krijgt één rolkaart die hij dicht op tafel legt. Drie rolkaarten worden niet uitgedeeld en als neutrale rij op tafel gelegd. Je weet aanvankelijk niet welke rollen in het spel zijn.

Een omroeper (of als alternatief een gratis Android of iOS app) roept tijdens de nachtfase in de voorgeschreven volgorde de verschillende rollen aan. De desbetreffende spelers mogen dan hun dingetje doen, waaronder het omwisselen van rolkaarten. In de daaropvolgende dagfase overleggen de spelers met elkaar wie zij verdenken als weerwolf. Ze mogen hun rolkaarten niet laten zien. Dit eindigt in een stemming waarbij iedereen zijn verdachte aanwijst. De verdachte met de meeste stemmen wordt vermoord (dit kunnen er ook meer zijn). Het team van weerwolven wint als ten minste één speler een weerwolf is en er geen weerwolven zijn vermoord. De dorpelingen winnen bij elke andere uitkomst.

Een compacte voorloper van dit spel verscheen vorig jaar onder de naam One Night Werewolf. Het spel is door de Amerikaanse uitgever Bezier Games uitgebreid met extra rolkaarten. White Goblin Games haalt de laatstgenoemde versie naar het Nederlandse taalgebied.

Meer informatie: