Twee nieuwe Master Prints bij Quined Games

De Nederlandse uitgever Quined Games heeft vandaag de titels van de twee nieuwe spellen in zijn Master Print serie bekendgemaakt.

The Golden Ages is een bordspel voor 2-4 spelers vanLuigi Ferrini met artwork van Alexandre Roche. Je leidt jouw beschaving in vier tijdperken door de geschiedenis. Zoals gebruikelijk in dit genre vind je technologieën uit, creëer je kunst, bouw je gebouwen en wonderen, sticht je steden en ga je de strijd aan met jouw medespelers. Ik heb iets met dit soort spellen, ik ben benieuwd wat Quined Games ervan heeft gebakken. De concurrentie voor The Golden Ages is niet mals, op Spiel 2014 worden meerdere ontwikkelingsspellen verwacht.

quined-mp-2014

Massilia is een bordspel voor 2-4 spelers van Alain Epron met artwork van Maxime Brienne en Gemma Tegelaers. In het Marseille van de klassieke oudheid beheer jij marktkramen die jij vult met de gevraagde goederen. Het is daarbij zaak jouw klanten tevreden te houden, de consul zo te smeren dat hij jouw concurrenten lastigvalt en om de gunst van de goden te verdienen. Voor dit spel worden ook nog een kleine uitbreiding en een ‘goodie’ geproduceerd.

De auteur van Massilia heeft in het verleden geprobeerd om zelf de uitgever uit te hangen. Hiervoor bleek deze prutser niet in de wieg gelegd, wat veel frustratie bij zijn afnemers heeft opgeleverd. Het is eigenlijk stuitend dat meneertje Epron een spel over klanttevredenheid durft te presenteren. Het lijkt erop dat de teleurgestelde klanten van Epron in het kader van deze editie alsnog worden gecompenseerd. Het siert de sympathieke eigenaar van Quined Games dat hij meewerkt aan de schadeloosstelling van door een ander teleurgestelde spelers.

The Golden Ages en Massilia worden gedemonstreerd op Spiel 2014, op het Spellenspektakel en Spel 2014 worden Aquasphere en de Carson City uitbreiding aan het demonstratiepakket toegevoegd. Je vindt de Quined Games stand op Spiel (nummer 3R-109) op dezelfde plek als vorig jaar.

Quined Games maakt binnenkort de verkoopprijs en de procedure voor voorbestellingen bekend.

Meer informatie: