Nieuwe edities van Wildcatters en Fire & Axe

De Amerikaanse uitgevers IDW Games en Pandasaurus Games continueren hun samenwerking met heruitgaven van Fire & Axe en Wildcatters. Eerstgenoemde heb ik gespeeld onder de naam Viking Fury van Ragnar Brothers. Dit is een geslaagd resourcemanagementspel rond de zeereizen en overvallen van Vikingen.

vikingcatters

Wildcatters is een uitstekend bordspel van de Nederlandse auteurs Rolf Sagel en André Spil, dat zij op Spiel 2013 lanceerden via hun eigen uitgeverij RASS Games. Wildcatters verenigt de charme van een meerderhedenspel met de logistieke uitdagingen van een economisch spel. Wat mij aan Wildcatters ook bevalt is de afwisseling van samenwerken en elkaar keihard aanpakken.

Beide spellen verschijnen in de eerste helft van 2015.

Meer informatie: