Star Wars: Armada

starwars-armada-boxNa XCOM: The Board Game kondigt Fantasy Flight Games deze week een tweede grote SF-release aan. In het eerste kwartaal van 2015 verschijnt het tweepersoonsspel Star Wars: Armada. In dit spel bevechten de spelers elkaar in epische ruimteslagen van de Star Wars setting. In dit spel draait het niet om de van X-Wing bekende ‘dogfights’ tussen snelle, relatief kleine schepen. Hier trekken gigantische ‘Star Destroyers’ en ‘Corvettes’ ten strijde, ondersteund door squadrons kleiner grut. De schaal van de miniaturen is aangepast aan deze grote schepen, je hoeft jouw speeltafel dus niet te verdubbelen in grootte. Het basisspel bevat onder meer 3 grote slagschepen, 10 squadrons en een manoeuvreersysteem waarmee je de slagschepen over jouw speeltafel beweegt.

Meer informatie: