Nieuws van Quined Games

De Nederlandse uitgever Quined Games stuurde mij een bericht met het laatste spellennieuws. Allereerst meldt eigenaar Arno Quispel dat Key Flower: The Farmers nu uitgeleverd wordt in de Master Print editie. Voor het najaar heeft hij nog vier verschillende spellen staan, waaronder twee nieuwe titels in de Master Print serie, die hij wat later bekend zal maken. Daarnaast komt er in ieder geval een herdruk van Carson City: Gold & Guns. Ten slotte zal Quined Games Stefan Feld’s nieuwe bordspel Aquasphere in het Nederlands uitgeven. Dit laatste spel verschijnt overigens niet in de Master Print serie.

aquasphere-totaal

De AquaSphere is een wetenschappelijk station op de zeebodem. Iedere speler leidt daar een team met twee personen, een ingenieur en een wetenschapper, elk in hun eigen zone. Daarnaast bestuur je meerdere robots die jouw acties uitvoeren. De ingenieur programmeert de robots en bepaalt daarmee welke acties zij zullen uitvoeren. Hiertoe beweeg je jouw ingenieur via de afgebeelde lijnen naar de programma’s op het desbetreffende speelbordje. De wetenschapper bepaalt waar de robots hun acties uitvoeren, door tegen betaling van tijdfiches naar de verschillende sectoren van het station te bewegen. Met de acties kun je o.a. jouw lab uitbreiden, tijdfiches nemen, kristallen pakken, een duikboot plaatsen of een researchkaart pakken. Je verdient o.a. winstpunten via meerderheden, bepaalde researchkaarten, kristallen, een complete vloot duikboten, een voltooid lab enzovoort.

Meer informatie: