Nations – Jogo do Ano 2014

jogo-do-anoSpiel Portugal heeft gisteravond de uitslag van de verkiezing van de Portugese spellenprijs Jogo do Ano 2014 bekendgemaakt. Het Portugese Spel van het Jaar 2014 is het bordspel Nations van Rustan Håkansson, Nina Håkansson, Einar Rosén en Robert Rosén. Nations wordt uitgegeven door Lautapelit.fi en een handvol andere uitgevers. De andere genomineerden waren Russian Railroads, Kohle & Kolonie, Concordia en Lewis & Clark.

Nations is een relatief toegankelijk en soepel spelend ontwikkelingsspel uit de ‘Civ-familie’. Door het verzamelen van de juiste kaarten en het stoeien met schaarse grondstoffen groeit jouw beschaving uit tot een winstpuntenmachine. Nations heeft geen speelbord met een landkaart, waarop de spelers hun eenheden laten oprukken. Dit spel doet zijn kunstje met honderden speelkaarten.

nations-jogo-do-ano

Ik heb Nations de afgelopen maanden meerdere keren gespeeld en ben er zeer goed over te spreken. Een mooie winnaar, al had Concordia wat mij betreft de prijs ook mogen pakken.

Meer informatie: