Een Spielbox met Bruinsma

spielbox-2014-3Vandaag viel de derde Spielbox van 2014 op mijn deurmat. Dit gerenommeerde Duitstalige (en met een paar weken vertraging ook Engelstalige) spellenblad staat elk nummer vol recensies, rapportages en andere artikelen. Het lokkertje van deze Spielbox is een mini-uitbreiding van het bordspel Istanbul, een kebabtent met een alternatieve actie voor de brontegel. Dit nieuwe nummer verdient bijzondere aandacht uit Nederland. Richard van Vugt heeft afgelopen voorjaar Michael Bruinsma, de eigenaar van 999 Games, geïnterviewd. Dit heeft een boeiend en sympathiek portret van drie pagina’s opgeleverd. Dit artikel neemt je mee naar Michael’s jonge jaren en zijn eerste stappen in de spellenhobby, kijkt terug naar de start van 999 Games en de ontwikkeling tot een toonaangevende uitgeverij en laat je kennismaken met een enthousiaste, soms wat impulsieve spellenliefhebber, die een hoofdrol heeft gespeeld in de groei van de Nederlandse spellenhobby. Het artikel sluit af met een bijzonder project waaraan o.a. Bruinsma al jaren werkt, een megaversie van Civilization met maar liefst 18 beschavingen.

Meer informatie: