Genius releasedag 24 mei

White Goblin Games komt eind mei met een nieuwe Nederlandstalige editie van Reiner Knizia’s legspel Genius. Het is bijna 10 jaar geleden dat 999 Games dit spel naar Nederland haalde. Inmiddels zijn we wereldwijd meer dan 700.000 verkochte exemplaren verder. De hoogste tijd om ook in Nederland een groot publiek aan te spreken. Deze nieuwe editie wijkt op onderdelen af van de voorganger. De speelstukken zijn niet meer van kunststof, maar van hoogwaardig karton. De houders voor de speelstukken zijn vervangen door uitsparingen in het speelbord. Deze bezuinigingen op het materiaal hebben een gunstig effect op de adviesprijs: Genius ligt straks voor 19,95 euro in de winkels. Dit is anno 2014 een extreem lage prijs voor een volwaardig bordspel.

genius-releasedag-flyer

Bij Genius legt de actieve speler elke beurt een tegel met twee gekleurde zeskanten op het speelbord. Vervolgens controleert hij of de zeskanten op zijn tegel zijn verbonden met rechte lijnen van dezelfde kleuren/symbolen. Dit levert winstpunten op in zes verschillende kleuren, die je per kleur registreert op jouw eigen scorebordje. Je mag geen enkele kleur veronachtzamen, want aan het einde van de rit krijg je alleen maar winstpunten voor jouw minste kleur.

Deze nieuwe editie van Genius wordt op een grootse wijze gelanceerd. White Goblin Games organiseert op zaterdag 24 mei in tal van spellenwinkels een Genius release party. Hieraan zijn allerlei leuke acties verbonden, waarover later meer.

Meer informatie: