Pagode is in aantocht

pagode-boxWhite Goblin Games meldt dat het nieuwe spel Pagode in de laatste week van maart in zijn magazijn wordt afgeleverd en in de weken daarna aan de speciaalzaken zal worden uitgeleverd. Pagode is een tweepersoonsspel van de debuterende Duitse spelauteur Arve D. Fühler. De spelers bouwen op een centraal speelbord gezamenlijk aan een handvol oosterse tempels met meerdere etages.

Korte beschrijving: op het speelbord vind je de bouwplaatsen voor zes pagodes. Deze tempels worden in de loop van het spel opgebouwd uit gekleurde pilaren, etages en een dak. Elke etage bevat vier pilaren met dezelfde kleur, waarop een etagetegel met dezelfde kleur komt te liggen. Op de begane grond mag jij de kleur van de pilaren zelf kiezen, daarna bepalen de pilaarvelden op de etagetegel welke pilaarkleur je erop moet bouwen. Een pagode wordt voltooid met een dak. Dit is een omgekeerde etagetegel, waarop als punt van het dak nog twee pilaren worden gezet. Voor de plaatsing van deze bouwelementen moet jij kaarten in de juiste kleuren uitspelen.

pagode-speelveld

Je begint jouw beurt met een mix van twee dichte en vijf open kaarten. Je moet elke beurt minimaal één pilaar plaatsen, je mag er maximaal drie plaatsen. Dit kost je telkens een kaart in de desbetreffende kleur. Een etagetegel kost je ook een passende kaart. Het plaatsen van pilaren en tegels levert winstpunten op. Een tegel is ook nog eens goed voor een dubbele bonusactie in de desbetreffende kleur. Hiermee kun je bijv. een vierde pilaar plaatsen of kaarten gebruiken als joker. Na drie voltooide pagodes is het spel voorbij en wordt de winnaar bepaald.

Meer informatie: