Het Qwixx Kaartspel is verkrijgbaar

qwixx-kaartspel-boxWhite Goblin Games meldt dat het Qwixx Kaartspel in hun magazijn is gearriveerd en vanaf vandaag aan de speciaalzaken wordt uitgeleverd. Dit kaartspel van Steffen Benndorf en Reinhard Staupe is de opvolger van het gelijknamige dobbelspel uit 2013. Dit succesvolle dobbelspel wist vorig jaar zowaar een Spiel des Jahres en een Speelgoed v/h Jaar nominatie in de wacht te slepen.

Korte beschrijving: net als bij het dobbelspel heeft iedere speler een scorevel met vier rijen: rood en geel van 2-12 en groen en blauw van 12-2. Hierop streep je van links naar rechts getallen af. Overgeslagen getallen ben je kwijt! Veel kruisjes per rij leveren je veel punten op. Het kaartdeck bestaat uit 44 kaarten in de vier kleuren met een waarde van 2-12. Iedere speler begint met vier handkaarten. Vier andere kaarten worden gedekt naast de trekstapel gelegd, zodat de kleuren niet zichtbaar zijn. De actieve speler voegt een van deze vier kaarten aan zijn hand toe en maakt het op tafel liggende kwartet compleet vanaf de stapel.

qwixx-kaartspel-kaarten

De bovenste kaart van de stapel toont op de achterzijde een kleurloos nummer, dat iedere speler ergens op zijn scorevel mag afstrepen. Daarna speelt de actieve speler 1-3 kaarten van dezelfde kleur en streept hij een of meer van deze getallen af. Een serie afstrepen mag alleen wanneer tussen de getallen in de serie max. één ontbreekt. Wanneer je al vijf getallen van een rij hebt afgestreept, kun je de rij met een zesde resultaat afsluiten. Kun je niets afstrepen, dan krijg je strafpunten. Wanneer een speler zelf twee kleuren (of vier strafpuntvelden) heeft afgesloten, is het spel voorbij en wint degene met de meeste punten. Het spel bevat ook nog een variant met 12 jokerkaarten.

Meer informatie: