Golden Geek Awards 2013

golden-geek-2013De gebruikers van de internationale spellenwebsite Boardgamegeek kiezen jaarlijks hun favoriete spellen in tal van categorieën. De winnaars van de verkiezing van 2013 zijn vannacht bekendgemaakt. Ook de op BGG actieve spelliefhebbers hebben het uitmuntende bordspel Terra Mystica als Spel van het Jaar gekozen. Terra Mystica won daarnaast de ‘strategische’ subcategorie. Het populaire kaartspel Love Letter eindigde bovenaan in maar liefst vier subcategorieën: kaartspel, partyspel, familiespel en innovatie. In de categorie kinderspellen waren de geeks even de weg kwijt en kozen ze het familiespel Forbidden Desert als winnaar.

Resumerend: deze prijs toont zich krachtig met een prachtig spel van het jaar en staat een beetje voor schut met een mijn ogen onzinnige batterij subcategorieën.

Meer informatie: