Keyflower vaart uit

keyflower-nl-coverQuined Games meldt dat zijn Master Print editie van Keyflower is gearriveerd en wordt uitgeleverd. De eerste editie van dit bordspel van Sebastian Bleasdale en Richard Breese verscheen op Spiel 2012 bij R&D Games, waar het op de eerste plek van de populaire Fairplay hitlijst eindigde. Ook bij de Portugese spelliefhebbers viel Keyflower in de smaak, getuige de winst bij de Spel van het Jaar verkiezing van 2013. Quined Games komt halverwege het voorjaar ook nog met de uitbreiding Keyflower: the Farmers.

Keyflower is het zevende spel in Richard’s befaamde Key-serie. Iedere speler begint met een starttegel en een groepje arbeiders (in de kleuren rood, geel en blauw). Door het combineren van arbeiders met dezelfde kleuren breiden de spelers hun dorpjes uit en verzamelen ze grondstoffen, mankracht en winstpunten. Het spel duurt vier seizoenen. In het voorjaar, de zomer en de herfst arriveren nieuwe arbeiders en worden dorpstegels geveild. In de winter volgt een veiling van speciale tegels die veel winstpunten opleveren met de juiste combinatie van grondstoffen, tegels en arbeiders. Keyflower biedt een intrigerende mix van worker placement, logistiek, bieden en ontwikkelen. Warm aanbevolen!

Meer informatie: