Qwirkle voor iOS en bij 999 Games

qwirkle-boxHet abstracte bordspel Qwirkle verschijnt later dit jaar in een nieuwe Nederlandse editie bij 999 Games. Niet als distributietitel, maar onder het bekende 999 Games label. 999 Games heeft de precieze releasedatum nog niet geprikt, mogelijk komt het spel pas in de tweede helft van 2014 uit. Dit Spiel des Jahres van 2011 is wereldwijd een commercieel succes. Afgelopen week heeft Mindware ook een iOS-versie van Qwirkle uitgebracht.

Qwirkle is een abstract legspel voor 2-4 spelers. Het spelmateriaal bestaat uit 108 stevige blokken, waarop zes verschillende vormen in zes verschillende kleuren zijn afgebeeld. Elk combinatie van vorm en kleur komt driemaal voor. Deze blokken beginnen het spel in een stoffen zak. Iedere speler trekt zes blokken en zet ze zo neer dat de medespelers de kleuren en vormen niet kunnen zien. De startspeler legt de eerste rij op tafel, waaraan in de loop van het spel een bontgekleurd netwerk van blokken wordt aangelegd. Bij Qwirkle zijn twee soorten rijen toegestaan: een rij met blokken van dezelfde kleur en verschillende vormen, of een rij met blokken van dezelfde vorm en verschillende kleuren.

Meer informatie: