Nieuwe spellen bij 999 Games

Naast de eerder aangekondigde spellen voor liefhebbers (Concordia, Madeira en Caverna) brengt 999 Games komend voorjaar ook een handvol luchtige familiespellen op de markt.

Category is de Nederlandse versie van Haste Worte. In dit communicatieve woordspel van Kramer & Kiesling hebben de spelers 30 seconden om zoveel mogelijk woorden voor de actuele categorie/vraag op te schrijven. Daarna bieden de spelers op het aantal unieke woorden op hun lijstjes. De laagste bieder leest zijn woorden voor. De medespelers moeten genoemde woorden van hun lijstjes strepen. Je krijgt punten wanneer jouw overlevende woorden gelijk zijn aan jouw bod.

Sketch is een herziene editie van het tekenspel Graffiti, dat in 2010 bij 999 Games is verschenen. Deze versie wordt praktischer, kleiner en goedkoper dan de voorganger.

Commando Pinkelen is een variant op een uit het public domain bekend reactiespel voor kinderen. De spelertjes tokkelen met hun vingers op tafel, de spelleider roept iets, waarna de handjes z.s.m. op het juiste kaartje moeten. Mocht dit spel ook voor de Duitse markt zijn bestemd, zou ik nog even broeden op een alternatieve titel.

999-category-sketch-pinkelen

999 Games is per 1 januari de Nederlandse distributeur van Schmidt Spiele. Dit wordt gevierd met Nederlandstalige versies van vier kaartspellen van Schmidt. Ook deze spellen worden in de loop van het voorjaar op de markt gebracht.

40! is de Nederlandse titel van het ‘Mens Erger je Niet kaartspel’ van Kramer & Kiesling. Door het spelen van dobbelkaarten verzamel je cijferkaarten, waarmee je oplopende cijferreeksen vormt. Het is daarbij mogelijk om kaarten te stelen van medespelers. Haal je met een reeks de 40, dan verdien je punten.

Bij Big Deal verzamelen de spelers waardevolle bezittingen. De beste collectie wint het spel. De top van jouw collectie is niet veilig voor de grijpgrage vingers van jouw medespelers.

Piraten Bridge is de Nederlandse titel van Skull King, een slagenspel uit de Boerenbridge familie. De basis is bekend: bieden op slagen, kleur bekennen enzovoort. Speciale kaarten zorgen voor spektakel.

Het Kniffel Kaartspel is een kaartspelvariant op de dobbelklassieker Yahtzee. De spelers proberen zo snel mogelijk de bekende combinaties (full house, trio enzovoort) te verzamelen.

Meer informatie: