Keyword

keyword-boxWhite Goblin Games brengt in de laatste week van januari het woordspel Keyword op de markt. Dit spel is ontworpen door Els Kok, Joke Visschedijk en Mathieu Gielen. Zij zijn actief onder de naam Sixeye. Keyword is geschikt voor 2-4 spelers en duurt ongeveer 20 minuten.

Op tafel ligt een cirkel van 6 blauwe kaarten met telkens één letter. Iedere speler krijgt 6 oranje handkaarten met telkens één letter. De zandloper wordt omgedraaid. Daarna probeert iedere speler binnen 30 seconden met zijn handkaarten en de blauwe kaarten een bij voorkeur lang woord te vormen. De spelling moet kloppen. Je mag elke letterkaart maar één keer gebruiken. Jokers maken de taalstrijd iets gemakkelijker. Ben je klaar, dan leg je de gebruikte oranje kaarten dicht voor je neer. Het langste woord wint de ronde. Die speler laat de winnende woorden tot het einde voor zich liggen. Met de gescoorde letters kun je in de loop van het spel het codewoord kraken, dat aan het begin is gekozen. Hierdoor eindigt het spel.

Meer informatie: