Istanbul – nieuw bij White Goblin Games

White Goblin Games komt in het eerste kwartaal van 2014 met Istanbul, een nieuw spel van de Duitse spelauteur Rüdiger Dorn. Istanbul draait om het verzamelen en veredelen van grondstoffen via een bewegelijk actiesysteem. Rüdiger Dorn is in Nederland onder meer bekend van de spellen Jambo, Genoa en Goa.

In Istanbul zijn jouw handelaar en zijn vier knechten actief in 16 locaties op de markt van deze stad. De markt is opgebouwd als een raster van 4 x 4 actievelden. Op elke locatie kun je een specifieke actie uitvoeren wanneer jouw handelaar en een knecht aanwezig zijn. Jouw handelaar beweegt met zijn groepje knechten als een stapel schijfjes (groetjes uit Genoa) van locatie naar locatie. Doet de handelaar ergens een actie, dan blijft daar een knecht achter. Op een gegeven moment moet je jouw knechten weer oppikken, anders droogt het actiepotentieel op. Dit moet je handig plannen om te voorkomen dat je te veel beurten zonder acties meemaakt. Op de markt ontmoet je uiteraard ook andere handelaren en personages, die bonusacties opleveren. Met jouw acties laad je goederen in jouw kruiwagen, vergroot je de capaciteit van jouw kruiwagen, bemachtig je extra vaardigheden, verkoop je setjes goederen en koop je de diamanten waarmee je het spel moet winnen.

Meer informatie: