Terra Mystica wint de Gouden Ludo 2013

goudenludo-2013-wnHet bordspel TERRA MYSTICA van Helge Ostertag en Jens Drögemüller (uitgever: White Goblin Games) is de winnaar van de Gouden Ludo 2013. Terra Mystica werd door 24 Vlaamse gezelschapsspellenclubs gekozen uit vier genomineerden. De andere kanshebbers waren LOVE LETTER (999 Games), RIVER DRAGONS (Matagot/Asmodee) en TZOLK’IN (The Game Master).

Terra Mystica won dit jaar bij ons de Nederlandse Spellenprijs voor experts, in Duitsland de Deutsche Spiele Preis en verder ook nog de International Gamers Awards. De Gouden Ludo is een verdiend vervolg van deze indrukwekkende zegetocht.

terra-mystica-nl-boxIn Terra Mystica controleert iedere speler een volk met zijn eigen speciale vaardigheden. Jouw volk ontwikkelt zich door het stichten van nieuwe nederzettingen op aangrenzende gebieden en door het bouwen van betere gebouwen. Hiermee groeit jouw economie en daarmee jouw inkomsten en actiepotentieel. Door op het juiste moment nederzettingen en gebouwen te stichten loop je ook nog eens binnen met winstpunten en andere bonussen. In dit ontwikkelingsspel heb je aan de ene kant behoefte aan vrije ruimte, aan de andere kant stimuleert het spelsysteem nabuurschap. Dit zorgt voor een beetje spanning tussen profiteren en blokkeren. De herspeelbaarheid is groot door de grote variatie in volken, die echt om een verschillende speelstijl vragen. Daarnaast zorgt de wisselende samenstelling van de tussentijdse puntentellingen voor variatie in de tactiek.

agricola-2-spelersNaast de reguliere verkiezing is dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan het beste tweepersoonsspel van deze jaargang. Het tweepersoonsspel AGRICOLA 2 SPELERS van 999 Games is medio september al getrakteerd op de titel ‘TOPPER VOOR 2’. Voor dit spel verschijnt begin 2014 een eerste Nederlandstalige uitbreiding.

De Gouden Ludo is een initiatief van FORUM-Federatie vzw ter promotie van het gezelschapsspel als cultuurproduct.

Meer informatie: