Spellenspektakel 2013 – de eerste dag

De eerste dag van het twintigste Spellenspektakel ligt achter ons. De beurs is duidelijk gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Het aanbod aan uitgevers, spellen en speeltafels is fors toegenomen. Dit werd bijvoorbeeld gemarkeerd door de enorme stand van Selecta/Tactic, waar tientallen spellen werden gedemonstreerd. Van luchtige spellen uit de Tactic catalogus tot het gevarieerde palet van het Asmodee concern. Deze stand viel op door de enorme dinosaurus, die vermoedelijk ter ere van de Nederlandse Spellenprijs winnaar King of Tokyo is neergezet.

de grote jongen van Asmodee

de grote jongen van Asmodee

kinderpret bij Selecta

kinderpret bij Selecta

De winnaars van de Nederlandse Spellenprijs werden halverwege de dag in het zonnetje gezet. Voor de huldiging was een podium met een geluidsinstallatie beschikbaar, waarop aan medewerkers van de desbetreffende uitgevers een mooie trofee en een oorkonde werd uitgereikt. De feestneus in de algemene categorie is het populaire dobbelspel King of Tokyo, de gelukkige winnaar in het veelspelersegment is het internationaal bejubelde Terra Mystica.

spek13-za-nsp-logo

de trofee

the kings of Tokyo

Maarten & Jurgen, the Kings of Tokyo

Terra Mystica

auteurs en uitgevers van Terra Mystica

Jens Drögemüller en Helge Ostertag, de auteurs van Terra Mystica, waren als speciale gasten van de beurs uitgenodigd. Zij werden bij de huldiging betrokken, signeerden aansluitend enkele spellen en deden ten slotte de harten van de fans sneller kloppen met een testsessie met nieuwe volken, die in de volgend jaar te verschijnen uitbreiding zullen opduiken. Leuk dat deze traditie in ere is hersteld. Ik heb begrepen dat we volgend jaar meer van zulke speciale gasten mogen verwachten.

spek13-za-terra-signeer

de auteurs signeren het spel

op de foto met Henk Rolleman

op de foto met Henk Rolleman

op de foto met Tamara, de Nederlandse vertaalster

op de foto met Tamara, de Nederlandse vertaalster

de populairste uitbreiding van 2014

de populairste uitbreiding van 2014

Over speciale gasten gesproken, halverwege de dag liep ik Michael Bruinsma, de geestelijk vader van het Spellenspektakel, tegen het lijf. Ik vond het leuk om hem weer op het oude nest te treffen. Even bijkletsen, een potje UGO! spelen en een foto schieten.

Michael Bruinsma en Patrick Zuidhof

Michael Bruinsma en Patrick Zuidhof

We zijn nog niet klaar met de afdeling speciaal. De Poolse uitgever Portal heeft een eigen stand, waar onder meer het spel Legacy van de Nederlandse spelauteur Michiel Hendriks wordt gedemonstreerd. Dit spel won in 2009 de Ducosim spelauteurswedstrijd, waarvan de finale werd gehouden op het toenmalige Spellenspektakel. De cirkel is rond.

Portal met Legacy

Portal met Legacy en meer

De mannen en vrouwen van Bordspelmania waren druk met hun informatiestand en vermaakten de bezoekers met de BSM Uitgeversrally, een fotoquiz waarbij je aan de hand van fragmenten de juiste spellen moet vinden. Een leuk initiatief.

Team BSM

Team BSM, vriendelijk en enthousiast

Ik heb zoals gebruikelijk weer meer gekletst dan gespeeld. Naast UGO! bleven de speelse activiteiten beperkt tot een potje Pasha bij White Goblin Games. Leuk dobbelspel, waarbij je het lot een handje kunt helpen door blokjes op te offeren. Het is verstandig om deze blokjes niet te verkwisten. Ik was niet zo verstandig…….

speelplezier met UGO!

speelplezier voor het gehele gezin met UGO!

Zondag bruist het beursgebouw in Eindhoven weer van het speelplezier. Heb je iets met spelletjes? Stap in de auto of de trein en kom langs.

Pagina's: 1 2