Nieuws van White Goblin Games

Op het 20ste Spellenspektakel heeft de Nederlandse uitgever White Goblin Games komend weekeinde twee beursprimeurs.

Weerwolven & Waaghalzen is een gepimpte variant op het populaire groepsspel Weerwolven. Ook hier wordt de rust van middeleeuwse dorpelingen wreed verstoord door kwaadaardige weerwolven. De brave burgers proberen tijdig te ontdekken wie zijn buren op de menukaart heeft staan. De weerwolven proberen uiteraard een lynchpartij te vermijden. Deze variant kent een grote hoeveelheid rollen, nieuwe facties en andere varianten.

glaswolven

De Glasstraat is een nieuw spel van Uwe Rosenberg. In dit spel produceren de spelers glas in vier bouwperioden. Naast de productie van glas maken ze bakstenen en winnen ze hout en klei om gebouwen te bouwen. Deze gebouwen leveren punten op. Voor de verschillende spelhandelingen maken de spelers gebruik van 15 personages. Iedere speler heeft een gelijke set personagekaarten. Aan het begin van elke bouwperiode kies je vijf kaarten, waarmee je drie kaartrondes speelt. Elk personage heeft twee eigenschappen. Speel jij een uniek personage, mag je beide eigenschappen gebruiken. Zo niet, mag je er maar één gebruiken.

Naast deze primeurs demonstreert White Goblin Games andere recente titels als Packet Row, Pittige Pepers en Pasha. Uiteraard ligt Terra Mystica, de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen in 2013, ook op tafel. De huldiging van de Nederlandse Spellenprijs vindt zaterdagmiddag om 14.00 uur plaats. De auteurs van Terra Mystica zijn dan ook aanwezig.

Meer informatie: