Spiel 2013 – de eerste hitlijst

Het Duitse spellenblad Fairplay organiseert jaarlijks een actie met Spielescouts, waarbij het publiek op zijn favoriete spellen kan stemmen. Geregistreerde kiezers leveren stembriefjes in, waarna in de loop van de beurs een hitlijst met populaire spellen ontstaat. Aan het begin van de beurs hebben gemakkelijk toegankelijke spellen meer kans om de kiesdrempel te halen. Op een gegeven moment duiken ook de meer exotische spellen met hoge cijfers op. Deze lijstjes worden door veel spelers als hulpmiddel gebruikt (naast hoge rapportcijfers in de actuele Spielbox, getuige de enorme belangstelling voor Madeira – ook bij diverse Nederlandse uitgevers).

Op de eerste ranglijst van deze beurs gaat Kashgar aan kop, gevolgd door Bruxelles 1893 en Spyrium. Eerstgenoemde verbaast me niks, dit is een prima spel!

de charmante hitlijst

de charmante hitlijst

De ranglijst van vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur:

de Romeinen rukken op

de Romeinen rukken op

Wandel je vrijdag aan het einde van de middag nietsvermoedend langs de Fairplaystand, werp je nog even een blik op de lijst, blijkt deze weer geactualiseerd, denk je WTF? Wat naadloos overgaat in drie andere letters: UGO van PlayThisOne staat op de tweede plek van de Fairplay hitlijst. Een mooie opsteker voor een erg leuk kaartspel.

UGO is in beeld.

UGO doet het goed